Odnosi sa korisnicima

Mi se uvijek zalažemo i apelujemo na to da korisnici OLX-a međusobno sami rješavaju probleme i sporove (ukoliko dođe do istih), te ih savjetujemo da pročitaju Online sigurnost.
U slučaju da niste u mogućnosti da riješite određeni problem (koji je nastao s drugim korisnikom), obratite nam se i pokušat ćemo pomoći odnosno intervenirati.

Neki od najčešćih problema:

Kupio/la sam artikal
- Poslao/la sam novac ali artikal još nisam primio/la
- Aritikal koji sam kupio/la ne odgovara prodavačevom opisu

Prodao/la sam artikal
- Ali još uvijek nisam dobio/la novac/uplatu
- Ali sam se predomislio/la i želim otkazati prodaju

U slučaju da vaš problem nije niti jedan od navedenih, molimo da pogledate stranicu naš Centar za pomoć ili nas kontaktirate.
 


Poslao/la sam novac ali artikal još nisam primio/la


Žao nam je, ali OLX Vam ovdje ne može puno pomoći jer nemamo kontrolu nad transakcijama koje se vrše van ovog sajta. Ono što možemo uraditi za Vas jeste da Vam preporučimo da ostavite negativan dojam na korisničkom profilu i samim tim umanjite šanse da taj isti korisnik nekog drugog prevari.

Za više informacija kako izbjeći ovakve neželjene situacije u budućnosti, molimo da pročitate našu Online sigurnost.

Aritikal koji sam kupio/la ne odgovara prodavačevom opisu


Žao nam je, ali OLX Vam ovdje ne može puno pomoći jer nemamo uvid u stvarno stanje proizvoda koji se prodaju putem ovog sajta. Ono što možemo uraditi za Vas jeste da Vam preporučimo da ostavite negativan dojam na korisničkom profilu i samim tim umanjite šanse da taj isti korisnik nekog drugog prevari.

Za više informacija kako izbjeći ovakve neželjene situacije u budućnosti, molimo da pročitate našu Online sigurnost.

Još uvijek nisam dobio/la novac/uplatu


Žao nam je, ali OLX Vam ovdje ne može puno pomoći jer nemamo kontrolu nad transakcijama koje se vrše van ovog sajta. Ono što možemo uraditi za Vas jeste da Vam preporučimo da ostavite negativan komentar/feedback na korisničkom profilu i samim tim umanjite šanse da taj isti korisnik nekog drugog prevari.

Za više informacija kako izbjeći ovakve neželjene situacije u budućnosti, molimo da pročitate našu Online sigurnost.

Predomislio/la sam se i želim otkazati prodaju


U slučaju da ste se predomislili i želite zadržati artikal za sebe, najbolje je da jednostavno izbrišete vaš prodajni nalog koji ste objavili na OLX-u. Ako Vam je neki korisnik već poslao novac, a Vi tek tada otkazujete prodaju, OLX.ba administracija Vas ljubazno moli da korisniku vratite novac ili da mu predate artikal koji je već platio. U slučaju da postupite suprotno ovome, pored toga što ćete dobiti negativan komentar/dojam (od kupca) na Vašem profilu, bićete podložni sudskom gonjenju i trajnom odstranjivanju s ovog sajta zbog kršenja Pravila i uslova korištenja OLX-a.

Ukoliko imate neka pitanja, možete nas kontaktirati.

Nedavno objavljeno

Besplatna korisnička podrška